44. nap – KL és Langkawi

Bamboo Village után egy luxuslakosztályban volt szerencsénk eltölteni három napot, majd pedig Langkawi fele vettük az irányt.
Nehéz volt elhagyni a Bamboo Villaget, de hát lejárt, így menni kell tovább. Kuala Lumpurban további három napot töltöttünk el, remek körülmények között. Az Airbnb-n foglaltunk egy nagyon jó szobát, de amit kaptunk arra mi sem számítottunk. Érkezésünkkor közölték velünk, hogy a lakás teljes mértékben csak a miénk lesz arra a három éjszakára. Teljesen új épület, új medence, fitnesz terem, rengeteg biztonsági ember vigyázott ránk. Ilyen körülmények között voltunk három napig:

20170824_194330
Minden reggel korán felkeltem, hogy kimenjek reggelit vásárolni. Sok édességet csak reggel lehet kapni. A mi kedvencünk ez a zöld Kueh Dadar nevezetű palacsinta, amelyben kókusz és barna cukor van. Emellett ott a Roti Canai, amely egy tradicionális maláj étel.

20170825_103839.jpg
A három nap alatt természetesen igyekeztünk bejárni a főváros, Kuala Lumpur nevezetességeit, amiből bár nincs sok, van néhány különösen érdekes. Az első ilyen a Batu Caves. Ez egy sziklába épített templom, amelyhez 272 lépcsőfok vezet egy hatalmas aranyozott Murugan szobor mellett. Ez Indián kívül a világ egyik legnagyobb hindu kegyhelye. Mint mindenhol, itt is majmok üdvözöltek minket.

20170825_164714
A másik látványosság, amit meg szerettünk volna nézni közelebbről, az a KL Tower. Az ikertornyok előtt első számú látványossága volt Kuala Lumpurnak, most már pedig hátrányba került velük szemben. Fel lehet menni rá, de az ára elég borsos, mindenki döntse el, hogy megéri-e, de mi inkább kihagytuk.

dsc_1382.jpg
Bamboo Village előtt egy napot tölthettünk a városban, akkor éppen csak nappal láthattuk a Petronas-ikertornyokat, viszont most sort kerítettünk rá este is. Nagyon megérte.

20170826_195312.jpg
A tornyok előtti parkban töltöttük a délutánt, ahol nagyszerű kilátás tárult elénk. Bár este a szúnyogok már nagyon megkívántak, jobbnak láttuk ha megyünk, amúgy is kellett pakoljunk és mosassunk. Itt viszonylag egyszerűen és olcsón lehet mosni, 3 euróba és egy órába telik pontra tenni mindent. Míg a mosógép végezte a dolgát, én rávettem magam egy hajvágásra, ami igazán rám fért.

20170826_221148.jpg
Másnap reggel korán keltünk, 9-től volt a buszunk Langkawiba, ami Kuala Lumpurtól közel 500km, 7 óra buszozásra és egy másfél órás komp útra van. Hadd jegyezzem meg, hogy itt a buszok nagyon olcsók, kiválóak és kényelmesek. Kuala Perlisig mentünk, ahol kompra váltottunk, másfél óra múlva meg is érkeztünk Langkawiba. A hotelünkhöz tartó úton a taxis az Osztrák-Magyar Monarchiától kezdve Langkawi gasztronómiáján keresztül mindenről hajlandó volt beszélni. Ritka az ilyen. Nyíltan kiálltam a nézetem mellett, miszerint én soha nem ennék és eszek olyan helyen, ahol nincs kiírva a kaja ára. A taxis nem igazán osztotta ezt a véleményt. Indonéziából kiindulva tudom, hogyha turista vagy, ők megpróbálják minél drágábban eladni azt az ételt. Inkább megspórolom az alkudozást, a kérdezősködést, és eggyel, két árussal, vagy ha kell egy kilométerrel is arrébb megyek enni, ahol tisztán ki van írva az ár.

received_1574232152642089
Itt tisztán ki volt írva, hogy 5RM.

Langkawin összesen 4 napot töltöttünk. Amilyen nehezen indult, annyira bánjuk, hogy csak ennyit maradtunk. Este érkeztünk, másnap egész nap esett az eső. A szállásunk Pantai Cenangban volt, amely a legismertebb környék a turisták körében. Itt van az egyik legjobb tengerpart is.

DSC_1448.JPG
Egyik este béreltünk egy robogót egy napra, még aznap elmentünk a közeli éjjeli piacra. Nem vagyunk az értelmetlen vásárolgatás hívei, de kajára mindig vevők vagyunk, bármilyen mennyiségben. Itt sikerült is telezabálni magunkat.
Másnap részt vettünk egy négy órás hajótúrán mindössze 30 ringitért (30 lej, kb 7 euró). Két szigetre vittek el, egyiken volt egy nagy zeteváraljai víztározó- szerű tó, a másikon pedig ez a tengerpart.  A két sziget között elvittek egy helyre, ahol sasokat etettek, és több tucatnyi sas körözött fölöttünk.

0F0F0997DFF83E91223D85DEB388F5F9.jpg

_20170831_194618.JPG

Az utolsó nap bizonyult a legjobbnak. Egy órát robogtunk Langkawi libegőjéhez (Cable car), amely összességében hatalmas élmény volt. A jegy nem volt olcsó, a legszimplább csomagot vettük 55 ringit volt (55lej). Ebbe benne volt négy attrakció:

  • 3Ds festményekkel telezsúfolt hely
  • -egy 4D-s űrbeli hullámvasút féleség.
  • -egy szintén 4D-s Dinoszaurusz park túra.

És végül, de nem legutolsó sorban a fő attrakció, ez a kábelkocsi, amely nem mellesleg a világ leghosszabb fesztávú felvonója. Amikor megérkeztünk a parkba a jegyárus közölte velünk, hogy fent a hegyen nagy szél van, ködös, felhős, nem lehet sokat látni. Ezért hagytuk a legvégére ezt, amire a többi attrakcióval végeztünk az ég is kitisztult, így hát nem maradt más, mint irány a hegy. A kábelkocsi bár minden bizonnyal biztonságos, nem tűnt annak. Nagyon meredeken ment felfele, viszont minél magasabbra ért, annál szebb volt a kilátás. Többet nem is írok erről, beszéljenek a képek.

20170830_140120

DSC_1641

20170830_123945

20170830_124305.jpg
Egy kis extra költségért cserébe felmehettünk erre a hídra, amely 125 méter hosszú, és mindössze egy 87 méter magas oszlop tartja fent.

DSC_1639.JPG

DSC_1633.JPG

Még egy kicsi park is volt, ahol nyulat is lehetett fogni – simogatni.

20170830_141933.jpg

A nap további részét strandolással töltöttük, először is elmentünk a reptér melletti tengerpartra. Az út egyik felén ott a tengerpart, másik felől pedig a reptér kifutópályája. Két órát töltöttünk itt, majd visszavittük a robogót, és utána a szállásunkhoz közeli tengerparton vártuk a naplementét, amellyel le is zártuk Langkawis kalandunkat.

Igazán maradhattunk volna többet, de mennünk kell tovább. Következő állomás szintén egy maláj sziget, utána nagyon fel fognak gyorsulni az események, sokat repülünk majd, és nagyon vagány helyekre fogunk menni. Ha nem szeretnél lemaradni kövess minket, jobb oldalt iratkozz fel, így mindig értesítést kapsz, ha új bejegyzés jelenik meg.

Most megyek, viszlát legközelebb!

20170831_112930.jpg

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: