37. nap KL – Csodás Bamboo Village!

Pihentünk 10 napot, feltöltődve, barátokkal, élményekkel gazdagodva mehetünk vissza a nagyvárosba. Lejárt az utazásunk első, remélhetőleg nem utolsó önkéntes időszaka.

Tíz csodás napot töltöttünk el a Bamboo Villageben. A várostól nem messze, de (a mellettünk lévő építkezéstől eltekintve) teljes nyugodtságban tölthettünk el egy kis időt, remek barátokra tettünk szert, olyan élményekkel jöttünk el onnan, amelyeket máshol nem, csak ott szerezhettünk.

Megismerkedtünk remek emberekkel, akik persze különbözőek mint mi, másként gondolkodnak, teljesen más, számunkra új meglátásokkal, olyan tapasztalatokkal rendelkeznek, amelyektől mi nagyon is messze állunk. Minél több időt töltünk távol ismeretlen emberek társaságában, annál jobban rájövünk, hogy még rengeteg minden áll előttünk, még számos dolgot meg kell tanulnunk, tapasztalnunk. Büszke európaiként érkeztünk Ázsiába, de minden bizonnyal szerényen távozunk majd.

Ez a Bamboo Village az első ilyen projekt itt Malajziában. A tulajdonos, Ramadan bankban dolgozott 25 éven keresztül felső pozícióban, elmondása szerint szerette azt, de inkább egy új, más irányba terelte az életét, így hozta létre ezt a Bamboo Villaget, amely a vendégeknek egy színvonalas szolgáltatást nyújt, valamint az önkéntes programja által sokaknak segített szoros kapcsolatokat, barátságokat létrehozni.

20170824_132902.jpg

IMG_6212.JPG
Munka nem akadt sok ebben az időszakban, mindössze hétvégén voltak a házak kiadva, de még az sem jelentett napi 2-3 óra munkánál többet. A sok szabadidő rávezetett minket arra, hogy programokat találjunk ki magunknak.

Egyik este önkéntesekül elmentünk egy vízeséshez, 15 perc busz, fél óra séta és ott is voltunk. A vízesés felső felén volt egy sziklacsúszda, amely valószínűleg több látogatót csal oda, mint maga a vízesés. Eltöltöttük a délutánt ott, majd elindultunk visszafele. Terveztük, hogy taxival megyünk vissza legalább a buszmegállóig, de nem volt internetkapcsolatunk, kénytelenek voltunk gyalog elindulni, de hamarosan zuhogni kezdett, majd szaladnunk kellett vagy két kilométert a szakadó esőben. Bár a telefonokért aggódtunk, ez egy kifejezetten jó élmény volt.

A Bamboo Villagetől nem messze van egy melegvizű gyógyfürdő (Sungai Serai Hot Spring), amely egészen egy indonéziai vulkántól jön el idáig a föld alatt, és nyújt egy kis kikapcsolódási lehetőséget. A kinti hőmérséklet is majdnem mindig 30C felett van, a víz pedig forró, ezért nem igazán tudtunk fél óránál többet benne maradni. A belépő mindössze 1 ringit (1 lej).

A tíz napi szocializálódás során esténként egy-egy (jó drága) sör mellett kártyajátékokat is tanultunk. Mindenesetre nagyon jó és hasznos volt ez az itt töltött időszak. Ha Malajziában jársz, Kuala Lumpur környékén mindenképp látogass el erre a helyre, ha vendégként, ha önkéntesként. Önkéntesként kevés munkáért ingyen szállást, barátokat, tapasztalatokat kapsz. Megéri, nem?

bamboo-village.blogspot.my

Utolsó előtti esti BBQ.

wp-image-648566528.jpg

wp-image-632354520-e1503473086848.jpeg

Kicsi összegzést még terveztem ebbe a cikkbe, röviden, hogy mi volt eddig, és mi vár még reánk ezután.

  1. Bali – 17 nap – itt kezdődött minden. Londonból repültünk Manilán keresztül Balira, ott még meglátogattuk Bali kicsi testvérét, Nusa Penidát. Az emberek kedvessége, a hely csodái, a kultúra mélysége – mindig a szívünkbe marad.rizs42. Jakarta – 5 nap – Baliról egy elég rázós út után érkeztünk meg Jakartába. A város fejetlensége először elrettentett, majd megláttuk a benne rejlő egységet. Itt voltunk szupersztárok.IMG_5812
    3. Szingapúr – 4 nap – Szingapúr szigorúsága ellenére is egy jó élmény volt. Tiszta véletlenül csöppentünk bele Szingapúr nemzeti napjának ünnepségébe.E4B4388ADDC04A96DC1B0C67576A6360

Eddigi hátizsákos utazásunk során összesen 3 országban jártunk- Indonéziában, Szingapúrban és Malajziában. Jelen pillanatba Kuala Lumpurban vagyunk, eltöltünk itt még egy pár napot, majd kicsit szétnézünk Malajzia híresebb szigetein. Még sok ország, rengeteg helye van tervünkben az utazás során, rengeteg mindent kell még látnunk, még sok kellemes, kellemetlen, biztonságos, veszélyes helyzetbe kell kerülnünk, számos embert kell megismernünk. Készen állunk befogadni mindent, ami az utunkba áll az utazásunk során, amelynek még messze a vége! 🙂

Ha nem szeretnél lemaradni a soron következő bejegyzéseinkről, iratkozz fel, kattints a bal oldalon lévő “követem” gombra, így minden új bejegyzéskor értesítést fogsz kapni e-mailben. Valamint minden közösségi oldalon való megosztást örömmel fogadunk, és köszönünk!

Köszönjük neked, hogy olvasod a bejegyzéseket, és nagyon reméljük, hogy minél több embert sikerül, ahogy téged is utazásra ösztönözni írásaink által. Nagy örömmel tölt el, hogy már többeket sikerült! 🙂

Ha bármilyen kérdésed, észrevételed, javaslatod lenne, nyugodtan írj nekünk (jobb felső sarok). Ha pedig az eddigi bejegyzésekre vagy kíváncsi, jobb oldalt az archívumba megtalálod őket.

Most megyek. További szép napot!

Viszlát legközelebb!

DSC_1291

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: