Ma este: irány BALI!

Ajaj, de sok minden áll e mögött. Sok hónapnyi tervezés, gondolkodás, készülődés, böngészés, vizsgálat, injekció kúra után, ma végre útnak indulunk.

Emlékszem, először még csak egy ázsiai ország került képbe. Volt szó róla, hogy csak egy hétre megyünk, amiből én inkább kettőt szerettem volna. A kettőből lett egy hónap, majd az sem volt elég. Nagyon új, de hihetetlenül felemelő, buzdító gondolat volt ez, semmi konkrétummal, csak az érzéssel, hogy “igen, akarom. Most!”.

A végső döntés bár nem volt könnyű, hamar megszületett. Maga az ötlet után egy héttel már megvolt az egyirányú repülőjegyünk Balira, Indonéziába. Abban az egy hétben át kellett gondolni sok dolgot: mi lesz a londoni lakhelyünkkel, munkahelyünkkel, rengeteg felhalmozott kacatunkkal, mikor mennénk, hogy mennénk, hova mennénk, egyáltalán lehetséges-e, mit kell előtte mindenképp elrendezni, megéri-e. stb.
Egy hét mérlegelés után a repülőtársaság honlapján találtam magam, a “confirm” (megerősítés) gomb előtt, a repülőjegy foglalás utolsó lépését készülve megtenni. Talán akkor csendesedett el körülöttem minden, az elmúlt egy hét zsúfoltsága után.
Tudtam, hogy ha megnyomom, onnan nincs visszaút, és a döntés végleges. Átfutott az agyamon, hogy csupán egy hete jött a gondolat, és máris itt állok egy kattintásra attól, hogy feladjam a munkahelyemet, amelyet nagyon szerettem, feladjam Londont és azt az életet, amelyet az angol főváros biztosított számomra az elmúlt közel három évben. Ugyanakkor éreztem, hogy akarom, az utazás számomra a “minden” és azzal gondolattal, szememet behunyva, megnyomtam a “Confirm” gombot. Pár percre rá meg is erősítették a foglalásom.

20170716_080615.jpg

A foglalás után kezdődhetett a két hónapnyi készülődés. Egy ilyen hosszú utat nem egyszerű megszervezni, viszont annál nagyobb izgalommal jár. Szépen sorra lemondtuk a dolgainkat, felmondtunk, beszereztük az utazási kellékeket.

Kaptunk összesen 10 shot injekciót, a védőoltások a következők voltak: Hepatitis A & B (3 shot), DPT (1), Typhoid (1), Japanese encephalitis (2), Rabies (3). Ahhoz, hogy bekapjuk ezekből az egész kúrát, legalább az utazás előtt egy – másfél hónappal jelentkeznünk kellett a háziorvosnál, aki ennek felét beadta ingyen, viszont a másik felét magán utazási klinikákon kellett beszereznünk, többnyire borsos áron.

Az utazás biztosítás volt a másik, amit mindenképp kellett kötnünk. Nem olcsó az tény, viszont ha úgy adódik rengeteg eurónkat, fontunkat mentheti meg (orvosi ellátások, csomag, repülőjegy stb.). Reméljük, hogy nem lesz rá szükség, de mindenképp jó ha van.

20170716_133950.jpg

Nem rég fejeztük be a pakolást, nem igazán gondoltuk volna, hogy ennyi cuccunk lesz, de belefért!
A repülőnk este 22:20-tól indul a Heathrow reptérről. Philippine Airline légitársasággal repülünk, egy Airbus A340-es fog minket elvinni Manilára, majd onnan két óra átszállás után egy Airbus A321-es, ugyancsak Philippine Airline Denpasarba, Balira. Elég hosszú út áll előttünk, este későn indulunk, és nemsokkal éjfél után érkezünk – kedden.

airplane-281121_960_720

Na de most megyek, még van pár elintézni valónk, majd indulunk is a reptérre.

Viszlát legközelebb, Baliról! 🙂

 

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: